Wat is tanden bleken met X-treme Smile?

Uw tanden zijn een belangrijk onderdeel van uw gezicht, een witte lach zorgt voor een frisse en verzorgde uitstraling. Dagelijks hebben veel factoren invloed op de kleur van uw gebit, zoals het drinken van koffie en thee, het eten van producten met veel kleurstoffen en wanneer u rookt heeft dit ook veel invloed op de kleur van uw tanden. De bleekgel van X-treme Smile pakt deze verkleuringen aan, uw gebit wordt als het ware gereinigd. Het resultaat zal een witter, frisser en stralender gebit zijn.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling beginnen we met een intakegesprek. Na het intakegesprek mag u uw tanden poetsen en plaatsnemen op de behandelstoel. Samen gaan we met de shade guide bepalen wat de tint van uw tanden is. Wanneer dit is gebeurd worden uw lippen gebalsemd, zodat de mondspreider soepel ingebracht kan worden. Hierna worden uw tanden behandeld met de voorbehandelingsspray en vervolgens wordt de X-treme Smile bleekgel op uw tanden aangebracht. Met behulp van een professionele bleeklamp wordt de gel geactiveerd, waardoor uw tanden sneller wit zullen worden. Dit proces wordt een aantal keren herhaald. Een ronde met de bleeklamp duurt 15 tot 20 minuten. Na de behandeling meten we nogmaals samen de tint van uw tanden en kunt u het resultaat bekijken.

 

Tanden Bleken Basic

3 x 15 minuten  bleken, hiermee bereikt u een verzorgd en verfrissend resultaat. Bestaat uit 1 afspraak van ongeveer anderhalf uur.

 

Tanden Bleken Intensive

5 x 15 minuten bleken, hiermee bereikt u het optimale resultaat wat voor u haalbaar is. Bestaat uit 1 afspraak van ruim 2 uur.

Voordelen van tanden bleken met X-treme Smile

Een stralende, frisse en witte lach.

 

Een geheel pijnloze behandeling en geen gevoelige tanden.

 

100% natuurlijke ingrediënten, zonder peroxide.

 

De behandeling is niet schadelijk voor uw gebit. 

 

Verzorging na de behandeling

De eerste 24 uur na de behandeling dient u alle producten met veel kleurstoffen te vermijden. Denk hierbij aan koffie, thee, ketchup, spinazie en gekleurde tandpasta.

 

Na de behandeling dient bij voorkeur 2 uur niet te eten of te drinken, water is uiteraard wel toegestaan.

 

Het is verstandig om na de behandeling minimaal 24 uur niet te roken. Kunt u dit niet volhouden dan is het advies in ieder geval de eerste 3 uur na de behandeling niet te roken.

 

Tip: wanneer u uw tanden 2 keer per dag poetst met de Beyond Pearl White Whitening Tandpasta zult u langer plezier hebben van het resultaat. Deze tandpasta zorgt ervoor dat kleurstoffen minder kans krijgen zich in de tanden te nestelen.

FAQ

Waar moet ik voorafgaand aan deze behandeling rekening mee houden?

De behandeling wordt niet uitgevoerd wanneer u gaatjes heeft. Twijfelt of u gaatjes heeft, dan is het verstandig om voorafgaand aan de behandeling een tandartsbezoek te plannen. 

 

Hoe wit worden mijn tanden?

Hoe wit uw tanden zullen worden hangt af van de mate van verkleuring, de conditie van uw gebit en de oorspronkelijke kleur van uw tanden. Hoe wit uw tanden zullen worden is vooraf helaas niet te voorspellen, dit zal bij iedereen verschillend zijn. Minimaal 3 tinten lichter en een frisser en stralender gebit is bijna altijd te realiseren. Naar mate u vaker een bleekbehandeling ondergaat kunnen uw tanden steeds witter worden, houd er wel rekening mee dat de tanden niet witter kunnen worden dan dat ze van nature waren. 

 

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van uw levensstijl en de staat van uw gebit. De resultaten zullen geleidelijk aan terug lopen. Wanneer u het resultaat altijd optimaal wilt houden kunt u 1 à 2 keer per jaar een Basic of Intensive behandeling en een Touch-up behandeling ondergaan. 

 

Hoe vaak mag ik mijn tanden bleken?

Het beste resultaat wordt behaald wanneer u na de behandeling binnen 10 weken een touch-up behandeling ondergaat. Hoe vaak u daarna uw tanden wilt bleken is geheel aan u. Dankzij de vriendelijke samenstelling van de producten mag u uw tanden meerdere keren per jaar bleken met de behandeling van X-treme Smile.

 

Hoelang duurt de behandeling en is de behandeling pijnlijk?

De Intensive behandeling duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten inclusief het intakegesprek. Een Touch-up behandeling duurt ongeveer 45 minuten inclusief intakegesprek. De behandeling zal niet pijnlijk zijn en uit ervaring blijkt dat in de meeste gevallen de tanden niet gevoelig zullen worden.

 

Bleken vullingen en kronen mee?

Nee, alles wat van nature niet bij uw gebit hoort, zoals vullingen en kronen zal niet lichter worden. Oppervlakkige verkleuringen door bijvoorbeeld aanslag van koffie zou wel lichter kunnen worden. Op de 3e resultaat foto hieronder is er bij beide voortanden een stukje aangezet, deze zijn niet mee gekleurd.

 

Er zijn witte lijntjes of vlekjes ontstaan na het bleken, wat nu?

Door uitdroging kunnen lijntjes of vlekjes op de tanden verschijnen. Wanner dit bij u is gebeurd zullen deze na enkele dagen verdwijnen, met uitzondering van vlekjes door fluoride.

 

Hoe kan het dat veel beroemdheden een spierwitte Hollywood smile hebben?

Veel bekende personen hebben facings laten zetten. Een facing is een laagje vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt. Met een facing is het uiterlijk van een tand te verfraaien, zo kan de vorm of kleur van een tand worden veranderd. Een facing is dus niet te vergelijken met het bleken van tanden. Wanneer u uw tanden bleekt met X-treme Smile zal het resultaat altijd natuurlijk zijn, zelfs wanneer u de meest witte tint op de shade guide haalt.